СКОПЈЕ ФИЛМ СТУДИО, основана во 2004 година, е продукциска куќа со свој удел во најновата македонска кинематографија. Во своето портфолио вклучува играни и документарни, долгометражни и кратки филмови, дела на докажани автори, но и на млади таленти, прикажани и на големите светски фестивали. Ориентирана кон копродукциско работење, Скопје Филм Студио има воспоставено долгогодишна соработка со автори и продуценти од Балканот и Европа. Сите овие години на посветено работење во континуитет се основата за широките познавања и богатото искуство во областа на филмската продукција.

 
 
Новости

Адреса

Скопје Филм Студио

Славејко Арсов 15

1000 Скопје, Република Македонија

Поштенска адреса:

Митрополит Теодосиј Гологанов 98/3-6

1000 Скопје, Република Македонија

Т: +38923296515Е: office@sfs.mk 
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
  • IMDb logo

© 2019 Skopje Film Studio. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now