RequiemforMrsJ_fs_fb
Main Still - Three Days in September_01
75
2a

За нас

СКОПЈЕ ФИЛМ СТУДИО е продукциска куќа основана од Томи Салковски во 2004 година. Во своето портфолио вклучува дела на етаблирани автори и на млади таленти, кои беа прикажани и на најзначајните фестивали во светот. Во поголем број, проектите се поддржани од страна на Агенцијата за филм на Република Македонија, до неодамна филмски фонд, а дел од нив и од Фондот на Советот на Европа за поддршка на европски филмски копродукции Eurimages и SEE Cinema Network – мрежата за поддршка на копродукции од Југоисточна Европа.

 

Сите овие години на континуитет резултираа со широки познавања, богато искуство и изграден имиџ на високопрофесионална продукција. СФС е копродукциски ориентирана, а придобивка од досегашното работење на интернационално ниво е остварената долготрајна соработка со автори, продуценти и релевантни институции од регионот и Европа.

 

Од најновата продукција на СФС се долгометражниот играниот филм Реквием за Госпоѓа Ј на Бојан Вулетиќ, кој својата Светска премиера ја имаше во рамките на 67. Берлинале како филм од програмата Панорама, а до сега е прикажан на повеќе од десет фестивали и копродукцијата Жаба во режија на Елмир Јукиќ, премиерно прикажан на 14-ти август оваа година, на 23. Интернационален Филмски Фестивал во Сараево.

Адреса

Скопје Филм Студио

Славејко Арсов 15

1000 Скопје, Република Македонија

Поштенска адреса:

Митрополит Теодосиј Гологанов 98/3-6

1000 Скопје, Република Македонија

Т: +38923296515Е: office@sfs.mk 
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
  • IMDb logo

© 2019 Skopje Film Studio. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now