МИМИ

14/08/2018

„Мими“ го третира провинцијализмот, не како нечие географско потекло, туку како општ коментар на времето во кое живееме. Тоа е приказна за девојка која не може да воспостави емоционална рамнотежа во новата средина. Ова е филм за површноста, за лажната фасада што ја покажуваме пред другите. Обично, колку е фасадата поблескава, толку суштината е потрула. Режисер и сценарист е Даријан Пејовски.

Please reload

Адреса

Скопје Филм Студио

Славејко Арсов 15

1000 Скопје, Република Македонија

Поштенска адреса:

Митрополит Теодосиј Гологанов 98/3-6

1000 Скопје, Република Македонија

Т: +38923296515Е: office@sfs.mk 
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
  • IMDb logo

© 2019 Skopje Film Studio. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now