top of page
10. format 43 web
4. format 43 web
8. format 43 web
9. format 43 web
12. format 43 web
5. format 43 web

Љубовникот

Година: 2018 / Нем филм / Земја: Македонија / Времетраење: 8 мин.

Пропаднат циркуски изведувач успева да ја врати љубената и да ја одвлече од прегратките на нејзиниот нов љубовник, користејќи ги акробатските вештини во кои таа некогаш се заљубила.

Продукциска куќа: Скопје Филм Студио MKD

Продуцент: Томи САЛКОВСКИ

Сценарио и режија Игор ИВАНОВ; Фотографија Драган САЛКОВСКИ, Дејан ДИМЕСКИ, Томи САЛКОВСКИ; Монтажа Владимир ПАВЛОВСКИ, Сценографија Игор ТОШЕВСКИ; Костимографија Емилија И. АТАНАСОВСКА; Шминка: Ирена СЕНОКОЗЛИОСКА

УЛОГИ: Наталија ТЕОДОСИЕВА, Игор АНГЕЛОВ, Сашо ПЕТРОВСКИ - ЅУЉО

Фестивали и награди

2018 - Интернационален Фестивал на Филмската Камера „Браќа Манаки“ Битола, Македонија - Премиера

bottom of page