Still 6 - Would you look at her
Still 3 - Would you look at her
Still 1 - Would you look at her
Still 5 - Would you look at her
Still 2 - Would you look at her

Види ја ти неа

Година: 2017 / Земја: Македонија / Времетраење: 19 мин. / Јазик: Maкедонски

Соочена со проблеми дома и на училиште, Анета планира да ги реши сите скокајќи по крстот за Водици.

Продукциска куќа: Црна Мачка Продукција MKD

Копродукцискa куќa: Скопје Филм Студио MKD

Продуцент: Кристијан БУРОВСКИ и Димитар МИНОВ

Копродуцент: Томи САЛКОВСКИ

 

Сценарио и режија Горан СТОЛЕВСКИ; Кинематографер Наум ДОКСЕВСКИ; Дизајн на звук Братислав ЗАФИРОВСКИ; Монтажа Горан СТОЛЕВСКИ, Супервизор на постпродукција Владимир ПАВЛОВСКИ; Сценограф Влатко ЧАЧОРОВСКИ; Костимограф Жаклина КРСТЕВСКА; Шминка Наталија КАЈЕВСКА

 

Улоги: Сара КЛИМОВСКА, Игор АНГЕЛОВ, Симон МАНАСКОВСКИ, Милица СТОЈАНОВА, Горан ИЛИЌ, Изабела НОВОТНИ, Пируника КИСЕЛИЧКА, Жарко ЈОВАНОВИЌ, Антонија БЕЛАЗЕЛКОСКА, Иво АНТОВ ЛАРССОН, Виктор АРСОВ

  • White Facebook Icon
  • IMDb logo

Фестивали и награди

2017 - 38. Интернационален Фестивал на Филмска Камера „Браќа Манаки“, Македонија -  Мала Камера 300;

 

2018 - 34. Интернационален Филмски Фестивал Санденс, САД / Светска премиера, Програма на краток филм - Награда за најдобар интернационален краток филм; 40. Интернационален Фестивал на Краток Филм Клермон-Феран, Франција / Интернационална компетиција; 65. Мартовски Фестивал - Белградски фестивал на документарен и краткометражен филм, Србија - Гран При за интернационален краток филм