Bog u cipeli_RF 03
Bog u cipeli_RF 05
Bog u cipeli_RF 01
Bog u cipeli_RF 04
Bog u cipeli_RF 02

Глас

Година: 2019 / Земја: Хрватска, Македонија, Србија /  Времетраење: 80 мин. / Јазик: Хрватски

Горан пристигнува во католички интернат, место со стриктни верски практики на кои тој се противи и одбива да се адаптира, убеден дека не треба да веруваме во нешто што ни е наметнато. Дури и кога сите се вртат против него тој одбива да потклекне.

Продукциска куќа: Максима Филм CRO

Копродукциска куќа: Скопје Филм Студио MKD, Биберче Продукција SRB

Продуцент: Дамир ТЕРЕШАК

Копродуценти: Томи САЛКОВСКИ, Наташа ВУЧЕТИЌ ЗЕЧЕВИЌ

Режија Огњен СВИЛИЧИЌ; Сценарио Огњен СВИЛИЧИЌ и Маријана ВЕРХОФ; Кинематографер Маринко МАРИНКИЌ; Монтажа Наташа ПАНТИЌ; Дизајн на звук Игор ПОПОВСКИ; Сценограф Ивана ШКРАБАЛО; Костимограф Емилија ИВАНОВСКА АТАНАСОВСКА; Шминка Ива КУРОБАСА

УЛОГИ: Франко ЈАКОВЧЕВИЌ, Белма КОШУТИЌ, Карла БРБИЌ, Барбара ВИЦКОВИЌ, Игор КОВАЧ, Горан БОГРАН, Стипе РАДОЈА, ЈОСИП ЛУКИЌ

 

  • IMDb logo

Фестивали и награди

2019 - 24. Интернационален Филмски Фестивал Бусан, Јужна Кореа – Светска Премиера, 35. Интернационален Филмски Фестивал Варшава, Полска – Европска Премиера, 29. Интернационален Филмски Фестивал во Котбус, Германија

2021 - 51. Интернационален Филмски Фестивал на Индија, Гоа - Светска панорама