Champion_WPH5
Champion_WPH2
Champion_WPH1
Champion_WPH3
Champion_WPH4

Кобра

Година: 2018 / Земја: Македонија / Јазик: Македонски, Албански, Турски, Руски / Времетраење: 55 мин.

Трогателна приказна за легендата на боречкиот спорт Шабан Трстена, единствениот спортист од Македонија кој освоил олимписко злато. Поради непознати причини, неговиот успех никогаш не бил признаен од политичките авторитети и општеството.

Продукциска куќа: Скопје Филм Студио MKD

Продуцент: Томи САЛКОВСКИ

Режисер Игор ИВАНОВ; Сценаристи Игор ИВАНОВ, Сашко НАСЕВ, Томи САЛКОВСКИ; Кинематографери Томи САЛКОВСКИ, Драган САЛКОВСКИ, Сашо ДОКОВСКИ, Монтажери Дејан СМИЛЕСКИ, Владимир ПАВЛОВСКИ, Илустрации Игор ТОШЕВСКИ, Автор на музика Томи Мичевиќ, Дизајнер на звук Игор ПОПОВСКИ, Извршен продуцент Димитар МИНОВ

Фестивали и награди

2018 - Скопски Филмски Фестивал, Македонија - Премиера

Адреса

Скопје Филм Студио

Славејко Арсов 15

1000 Скопје, Република Македонија

Поштенска адреса:

Митрополит Теодосиј Гологанов 98/3-6

1000 Скопје, Република Македонија

Т: +38923296515Е: office@sfs.mk 
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
  • IMDb logo

© 2019 Skopje Film Studio. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now