Kamena Gradina 01 web
Kamena Gradina 05 web
Kamena Gradina 14 web
Kamena Gradina 07 web
Kamena Gradina 26 web
Kamena Gradina 24 web
Kamena Gradina 13 web
Kamena Gradina 46 web

Камена градина

Година: 2018 / Документарен филм / Земја: Македонија / Времетраење: 13 мин.

Eкпериментален, документарен филм, посветен на Старата скопска чаршија. Во едно деноноќие, преку неколку занаетчии, го следиме нивното секојдневие, разноликоста на културите и богатата историја, на единственото место во градот Скопје, кое низ вековите го задржало својот автентичен изглед.

Продукциска куќа: Црна Мачка Продукција MKD и Скопје Филм Студио MKD

Продуцент: Кристијан БУРОВСКИ, Димитар МИНОВ, Томи САЛКОВСКИ

Сценарист и режисер Даријан ПЕЈОВСКИ; Кинематографер Дејан ДИМЕСКИ; Монтажа Дејан СМИЛЕСКИ

Фестивали и награди

2018 - Интернационален Фестивал на Филмската Камера „Браќа Манаки“ Битола, Македонија - Премиера

Адреса

Скопје Филм Студио

Славејко Арсов 15

1000 Скопје, Република Македонија

Поштенска адреса:

Митрополит Теодосиј Гологанов 98/3-6

1000 Скопје, Република Македонија

Т: +38923296515Е: office@sfs.mk 
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
  • IMDb logo

© 2019 Skopje Film Studio. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now