Homo_Amans_16
Homo_Adorans_14
Homo_Faber_08
Homo_Ludens_11
Homo_Economicus_06
Homo_Ridens_37

Хомо

Година: 2020 / Земја: Северна Македонија, Србија, Бугарија, Косово и Словенија /  Времетраење: 90 мин. / Јазик: Македонски, Албански, Бугарски

Што е тоа човек? ХОМО прикажува шест лица, шест состојби во луцидно поврзани епизоди проткаени со црн хумор. Безнадежните ликови случајно се среќаваат во модерната метропола, при бескрајни обиди да опстанат и најдат малку среќа. Невработениот дипломец станува гробар, ужалената вдовица - монахиња,  свештениците се коцкаат, а со судовите владеат гангстери. И кога изгледа дека надежта е мртва, едно осамено момче успева да пронајде љубов.

Продукциска куќа: Скопје Филм Студио MKD

Копродукциска куќа: Арт енд попкорн SRB, Гала Филм BGR, Триггер KOS, Иридиум Филм SVN

Продуцент: Томи САЛКОВСКИ

Копродуценти: Мирослав МОГОРОВИЌ, Галина ТОНЕВА, Лумбард КУКАЈ, Бојан МАСТИЛОВИЌ

Режија Игор ИВАНОВ; Сценарио Игор ИВАНОВ и Сашо КОКАЛАНОВ; Кинематографер Маја РАДОШЕВИЌ; Монтажа Мартин ИВАНОВ; Дизајн на звук Борис ТРАЈАНОВ; Сценограф Кирил СПАСЕСКИ; Костимограф Полонца ВАЛЕНТИНЧИЌ; Шминка Аленка НАХТИГАЛ

УЛОГИ: Александар МАТОВСКИ - ЦАКО, Наташа ПЕТРОВИЌ, Игор АНГЕЛОВ, Јордан СИМОНОВ, Мајлинда КОСУМОВИЌ, Сашко КОЦЕВ, Оливер МИТКОВСКИ, Сергеј ДИМОВСКИ

Фестивалска промоција: Бруно ШАТЕЛАН

                                         brunochatelin@gmail.com

  • IMDb logo

Фестивали и награди

2021 - 51. Интернационален Филмски Фестивал на Индија, Гоа - Светска панорама - Интернационална Премиера

Адреса

Скопје Филм Студио

Славејко Арсов 15

1000 Скопје, Република Македонија

Поштенска адреса:

Митрополит Теодосиј Гологанов 98/3-6

1000 Скопје, Република Македонија

Т: +38923296515Е: office@sfs.mk 
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
  • IMDb logo

© 2019 Skopje Film Studio. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now